< head >

OPLEVELSER
HOTEL, MØDER
OG KONFERENCER

Vi giver dig rolige harmoniske omgivelser i et hotel lige midt i en stor naturpark. Hos os får du bornholmske og økologiske råvarer, når du spiser morgenmad eller a la carte i vores restaurant. Du opholder dig i et sundt indeklima i alle værelser og opholdsrum. Og har du lyst – kan du gå gennem fredsskoven ned til stranden, hvor der er helt stille.

Hvis du vil, kan du høre om nye byggematerialer, nyt interiør baseret på genbrugsmaterialer, affaldssortering, vandrensning og meget meget mere. Du kan også bare slappe af – og nyde vi har tænkt på det.

HISTORIEN OM
HOTEL RYTTERGÅRDEN OG
GREEN SOLUTION HOUSE

Calle og Rose, parret der skabte Hotel Ryttergården

Calle-og-Rose-SHCarl Edvard Mogensen er født og opvokset på Bornholm og uddannet som manufakturhandler. I slutningen af 1960’erne fik Carl Edvard Mogensen den gode idé, at bygge et hotel, hvor værelserne havde bad og toilet. Det fandtes ikke dengang, og særligt handelsrejsende var trætte af, at der kun var hotelværelser med fælles bad og toilet på gangen på Bornholm.  De syntes, at Bornholm var et uland, som Carl Edvard Mogensen fortæller det.

Den første bygning med 21 hotelværelser stod klar i 1966, og de blev hurtigt populære hos såvel forretningsrejsende som feriegæster, der skulle til Bornholm. Indtjeningen fra den første investering i Hotel Ryttergården dannede grundlag for at investere i flere hotelværelser i 1969 og 1970. Senere byggede Carl Edvard Mogensen hovedbygningerne i 1973, 1986 og 1992.

I alt blev der bygget 132 værelser og lejligheder igennem knap 40 år på den 65.000 m² store grund i Rønne, og dermed var Hotel Ryttergården skabt. Navnet Hotel Ryttergården blev valgt i sin tid, fordi Carl Edvard Mogensen altid har interesseret sig for hestesporten. Særligt travsporten, hvor Carl Edvard Mogensen selv har været storvindende travkusk på Bornholms Travbane. På de store marker omkring de første hotelbygninger gik hestene på græs, og mange piger og drenge fra Rønne har lært at ride på hestene fra staldene på Hotel Ryttergården.

Det er dette enestående livsværk som Carl Edvard Mogensen og hans hustru Rosemarie Kofoed har skænket via Carl Edvard Mogensen Fond til det for Bornholm så vigtige projekt Green Solution House – et banebrydende bæredygtigt viden og konferencecenter,

”For mig handler det også om at gøre noget godt for Bornholm. Jeg ser med nogen bekymring på den udvikling, som vores ø går i gennem i disse år, men jeg er sikker på, at et grønt kongrescenter vil give os et løft. Det ligger mig meget på sinde”, siger han.

VORES PARTNERE
SOM GJORDE DET MULIGT

Strategiske partnere

Partnerskaberne i Green Solution House er baseret på gensidig inspiration, delt vision og fælles værdier. De strategiske samarbejdspartnerne udgør hovedaktørerne omkring udviklingen og implementeringen af vores grønne løsninger i Green Solution House. De strategiske partnere er: Realdania, VELUX Group, Autodesk, GXN Innovation og Saint-Gobain’s danske virksomheder: Weber, Isover, Ecophon og Gyproc.

Velux2  Saint-Gobain2 Realdania2  Autodesk2 GNX2

 

Rådgivere

Green Solution House er realiseret af et team af rådgivere som i tæt samarbejde, bruger deres erfaringer og ekspertise til at fremdrive de innovative løsninger. Design – 3XN. Detaljering – Steenbergs Tegnestue. Landskab – SLA.  Ingeniør – Rambøll. Bygherrerådgivning – Cowi. Bæredygtighedskonsulent – GXN.

Steenberg2 3XN2   SLA2  Cowi2 Ramboll2   GNX2

 

Funding Partnere

Carl Edvard Mogensens Fond, Realdania, Brdr. E.S.A. Larsens Legat, Bornholms Erhvervsfond, Sparekassen Bornholms Fond, Bornholms Brand Amba, Nordea Kredit, Miljøstyrelsen.

EU_logo_RGB-mini

KONTAKT


Hotel GSH
STRANDVEJEN 79
DK-3700 RØNNE
T 5695 1913
INFO@GREENSOLUTIONHOUSE.DK
WWW.GREENSOLUTIONHOUSE.DK
patek philippe 5065
the easy classic
fake rolex watch

ÅBNINGSTIDER


RESTAURANT GSH
ALLE DAGE
FROKOST OG A LA CARTE 12.00-20.30


HOTELLET
ÅBEN HELE ÅRET


< body >