< head >

Water and Soil Balance

Rainwater Landscaping

A landscape designed to flood. As a result of climate change, heavy and frequent rains put pressure on existing storm sewers and make flooding a risk. The high water table on the site poses a challenge, but instead of fighting nature and treating this as a problem, the landscape was designed around the element of water. The soil excavated for the foundation of the new building was retained on site and used to sculpt the landscape, embracing runoff from cloudbursts or heavy rainfall. Various watershed designs guide rainwater to seasonal ponds, creating an easy to maintain landscape, which increases biodiversity, provides natural irrigation, has a cooling effect in the summer months and even limits the hatching of mosquitoes. The gravel parking area is made with local granite waste and directs rainwater to a nearby wetland pond, en route the water passes through soils and a specific mix of gravel, to remove pollutants from the cars and ensure clean runoff.

Who’s behind it:
SLA

See also: 
Symbiosis, Bette

 

 

< body >

Denne side bruger cookies for at fungere. Klik for at acceptere. Mere information

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de gemmer også information om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold. Du kan forsætte med at bruge vores side som altid, hvis du accepterer at vi bruger cookies.

Luk